Illegális bevándorlás

Hidvéghi Balázs: új migrációs politikára van szükség, középpontjában a határvédelemnek kell állnia

Akik jogosulatlanul tartózkodnak az unió területén, azokat vissza kell küldeni a hazájukba.

2023.03.16 07:44MTI

Teljesen új európai migrációs politikára van szükség, amelynek középpontjában a határvédelemnek kell állnia és tisztázni kell, hogy Európa nem fogadja el, ha illegálisan, törvénysértő módon lépnek be a területére - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében, magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta: ahhoz, hogy ne történhessenek újabb emberi tragédiák a Földközi-tengeren, alapjaiban kell megváltoznia Európában a migrációhoz való hozzáállásnak.

Vissza kell állítani a határvédelmet és azt az üzenetet kell küldeni mindenki számára, köztük az embercsempészeknek, hogy nem lehet Európába illegálisan belépni. Akik pedig jogosulatlanul tartózkodnak az unió területén, azokat vissza kell küldeni a hazájukba - jelentette ki a fideszes EP-képviselő.

Kiemelte, az Európai Unió lépéskényszerben van, az illegális migráció ugyanis erősödik. Az adatok azt mutatják, hogy a 2015-ös válság idején tapasztaltaknál is több illegális belépési kísérlet történik az uniós külső határokon. Nem azokat az országokat kell támadni, amelyek a határokat védik, hanem biztosítani kell a törvények tiszteletben tartását - tette hozzá.

"Nem lehet egy olyan helyzetet állandósítani, ahol a torvénysértő, illegális cselekedet lehetőséget biztosít az uniós belépésre" - fogalmazott Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: ezt az uniós tagállamok állampolgárai nem akarják, a kormányok pedig nincsenek abban a helyzetben, hogy egy ilyen rendszert fenntartsanak.

Végezetül reményét fejezte ki, hogy az unió minél hamarabb anyagi forrásokat biztosíthat a fizikai határvédelem, beleértve a kerítés, vagy a határfalak biztosításához. Jogos elvárás, hogy a tagállamok ilyen intézkedéseit közös uniós költségvetésből finanszírozzák - tette hozzá a fideszes EP-képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.