Tragédia

Tömegbaleset az M1-esen - Talajvédelmi határozati javaslatot nyújt be a Párbeszéd

Szombaton az M1-es autópályán tömegszerencsétlenséget okozott a viharos szél miatt keletkezett porvihar.

2023.03.13 12:55MTI

A Párbeszéd talajvédelmi határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek a szombaton tömegbalesetet okozóhoz hasonló porviharok megelőzése érdekében.

Szabó Rebeka, a párt társelnöke hétfői, budapesti, online közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a természeti, illetve a mezőgazdasági területeket nem szabad logisztikai központokkal vagy akkumulátorgyárakkal beépíteni, ezeket a beruházásokat barnamezősen kell megoldani.

Emellett olyan mezőgazdasági technikákat kell támogatni és ösztönözni, amelyek elősegítik a talaj védelmét, illetve megállítják az eróziót és a talaj termőrétegének elvesztését - hangsúlyozta a politikus.

A képviselő fontosnak nevezte a tájba illő mezőgazdasági formák elterjesztését és a vízmegtartó gazdálkodást.

Szombaton az M1-es autópályán tömegszerencsétlenséget okozott a viharos szél miatt keletkezett porvihar. A rendőrség közlése szerint 41 autó ütközött össze, több jármű kiégett. A balesetben egy ember meghalt, 39 megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.