Választás

Kidolgozta e-ügyintézési javaslatait az NVI

A célj a választási eljárás modernizálása és az ügyintézés megkönnyítése.

2023.03.09 01:30MTI

Kidolgozta e-ügyintézési javaslatait a Nemzeti Választási Iroda, amelyek célja a választási eljárás modernizálása és az ügyintézés megkönnyítése az ügyfeleknek, valamint a választási szerveknek - közölte az NVI szerdán az MTI-vel.

Azt írták, szerdán átadták az Igazságügyi Minisztériumnak (IM) a választási eljárásról szóló törvényt és az egyéb jogszabályokat érintő jogalkotási javaslataikat az elektronikus úton történő ügyintézés (e-ügyintézés) elősegítése céljából.

Megjegyezték: az NVI az elmúlt időszakban kidolgozta és - élve a jogszabályból fakadó lehetőségével - elküldte az IM-nek az e-ügyintézés eszköztárának megújítására és kiterjesztésére szolgáló törvénymódosító javaslatait.

A törvényjavaslat célja a választási eljárás modernizálása, illetve az ügyintézés megkönnyítése az ügyfelek és a választási szervek számára egyaránt - írták. Hozzátették: a jogalkotási javaslatok között szerepel az elektronikus ügyfélazonosítás kiterjesztése és az automatikus döntéshozatali eljárás bevezetése is.

A módosítások révén létrejöhet az összhang a választási eljárásról szóló törvény és az elektronikus ügyintézésről szóló törvény között, emellett a módosítás - néhány kivételtől eltekintve - kivezeti az azonosítás nélküli ügyintézési módokat is - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.