Detonációk

Újabb robbanások Heves vármegyében: volt, aki ijedtében elmenekült otthonából

Két robbanást is észlelhettek a Heves vármegye községeiben élők a hétvégén. Nem ez volt az első eset, hogy detonációkat érzékeltek a helyi lakosok.

2023.02.13 08:19ma.hu

Még kedden jelentek meg az első hírek arról, hogy robbanásszerű hangokat észleltek Heves Vármegyében. Még a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérőműszerei is észlelték. Végül a honvédség akkor választ adott, hogy a gépeik gyakorlatoztak kedden, és ez okozhatott hangrobbanást, de azt elképzelhetetlennek tartották, hogy ezek akkor erejűek lettek volna, hogy a szeizmológiai obszervatórium mérőműszerei, valamint a helyiek is észlelhették volna.

Pénteken azonban ismét volt két robbanás Heves vármegyében - írja az Index. Kiderült, hogy az újranyitás alatt álló bányában végeztek robbantásokat. Volt, aki annyira megijedt, hogy el is menekült az otthonából. A bánya ugyanis a lakóövezet közvetlen közelében található, azonban a helyieket nem értesítették, hogy robbantani fognak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.