Egészségügy

Fejleszti terhesdiagnosztika- és várandósgondozó központját az SZTE

A központban - ahol tágas, felújított váróterem fogadja az érkezőket - négy vizsgálóban látják el a pácienseket.

2023.02.07 21:30MTI

Százötvenmillió forintos beruházással fejleszti terhesdiagnosztika- és várandósgondozó központját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a városból, illetve a járás más településeiről érkező kismamák ellátása új helyszínre is került - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint a központ a déli klinikakertben, a Szikra soron egy 65 millió forintból felújított épületben kapott helyet. További 85 millió forintból fejlesztik az eszközparkot, valamint a páciensek kényelmét is szolgáló bútorzatot.

A központban - ahol tágas, felújított váróterem fogadja az érkezőket - négy vizsgálóban látják el a pácienseket. Ott végzik a labor-, valamint a CTG- (kardiotokográfiás) vizsgálatokat, és védőnői konzultációra is lehetőség nyílik. A megújult informatikai rendszernek köszönhetően - amelynek fejlesztése még folyamatban van - a páciensek ellátása előjegyzés szerint történik, így időpontra érkezettek behívása gördülékenyebb lesz majd.

Idézik a közleményben Németh Gábort, az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetőjét, aki hangsúlyozta, az új központ létrehozásának egyik előnye, hogy a kismamák ellátása sokkal közelebb került a klinikához.

A kétszintes központban a pácienseket a földszinten vizsgálják, az emeleten pedig a dolgozók kiszolgálóhelyiségeit alakították ki. A kismamákat öt-hat főállású szakorvos és mintegy tíz nővér és védőnő látja el. Emellett a közeljövőben az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara szakvizsgára készülő rezidenseinek is lehetőséget kívánnak adni a gyakorlati tapasztalatszerzésre - tudatta a professzor, aki egyben az orvostudományi kar szakképzési dékánhelyettese is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.