Felsőoktatás

Indul a Semmelweis Egyetem szenior akadémiájának nyolcadik szemesztere

A tavaszi szemeszter nyitóelőadását Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja.

2023.01.31 00:30MTI

Februárban kezdődik a Semmelweis Egyetem (SE) idősebb korosztálynak szóló, ingyenes, online előadássorozatának nyolcadik szemesztere, amelyen regisztrálás után bárki részt vehet.

A szenior akadémia február 6-án induló programsorozatának tizenkét online követhető előadásában szó lesz egyebek mellett a hormonbetegségekről, a jelátviteli folyamatokról a gyulladásos betegségekben, a krónikus fájdalom neuromodulációs kezeléséről, valamint a depresszió tüneteiről és kezeléséről. Emellett az időskori elesések megelőzéséről, a parodontológiáról és a hazai transzplantáció lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők.

A tavaszi szemeszter nyitóelőadását Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja február 6-án, A pandémia tanulságokkal és felelősséggel címmel. Ezt követően minden hétfőn újabb témával várják a résztvevőket - áll az egyetem hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az egyetem közleménye szerint a szenior akadémián való részvétel ingyenes, de regisztrálni kell rá a programsorozat honlapján, a https://semmelweis.hu/szeniorakademia/ címen. Az egyszeri jelentkezéssel minden előadást megtekinthetnek az érdeklődők az interneten, a Zoom program segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.