Influenza

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban

A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó lehet jelen, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.

2023.01.27 13:27MTI

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapján tették közzé.

Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

Az intézkedés nem vonatkozik azokra, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást.

A szülészeti osztályon a szülésnél az a hozzátartozó lehet jelen, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.

Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében 23 800 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést, a legtöbb beteg Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyében volt a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett heti jelentése szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.