Elszólta magát a Klubrádióban

Kuncze nem ciánkapszulát, hanem elnézést kér

Elnézést kért a Klubrádióban csütörtökön elhangzott mondataiért Kuncze Gábor szabad demokrata képviselő, az SZDSZ volt elnöke és a médium is pénteken.

2009.02.27 15:16MTI

"Vannak rossz mondatok. Tegnap a Klubrádió adásában egy rossz mondatot mondtam. Elnézést kérek mindazoktól, akiket ez felháborított" - olvasható a képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kuncze Gábor a Klubrádió műsorában azt mondta: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás".

A politikus közleményében az írta, hogy "Vannak félremagyarázható mondatok. Tegnapi mondatom nem csak rossz volt, hanem félremagyarázható is. Elnézést kérek mindazoktól, akik az utólagos félremagyarázás kapcsán találkoztak ezzel a mondattal és felháborodtak". A rádióadásban a szabad demokrata politikus beszélgetőpartnere Dessewffy Tibor szociológus, a Demos Alapítvány elnöke volt.

Ezzel kapcsolatban Kuncze Gábor azt írta: Dessewffy Tibor a műsor szünetében jelezte, hogy nem fogalmazott helyesen. "A felelősség kizárólag az enyém" - írta Kuncze Gábor.

Az elhangzottak miatt a Fidesz úgy döntött, hogy politikusai nem nyilatkoznak a Klubrádióban, attól nem fogadnak el meghívást, amíg Kuncze Gábor a rádiónál műsort vezet, és amíg a médium bocsánatot nem kér a politikus által elmondottakért. Ezt Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója jelentette be pénteken. A rádió péntek délutáni közleménye szerint csatlakoznak az elnézést kérő Kuncze Gáborhoz, "függetlenül attól, hogy követeli-e a bocsánatkérést valaki, vagy sem, és függetlenül attól a távolról sem lényegtelen körülménytől, hogy a műsor egészének meghallgatása más következtetésre juttathatja a hallgatót".

Az Arató András elnök-vezérigazgató által aláírt közlemény egyúttal annak a reménynek ad hangot, hogy "egy békésebb közélet megteremtése érdekében" az összes párt, köztük a Fidesz gyakorlatába beépül a társadalom kisebb vagy nagyobb csoportjait érő sértésekkel szembeni erőteljes tiltakozás, függetlenül attól, hogy az melyik médiumban jelenik meg.

A Klubrádió lényegesnek tartja a törvényi előírások és az emberek közötti kommunikáció általános szabályainak betartását, ezen túl azonban általánosan megfogalmazható szabályokra nincsen szükség, és ilyenek nem is igen alakíthatóak ki
- tette hozzá az MTI-nek nyilatkozva Arató András

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.