Pártok

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának összehívását kezdeményezi a DK az Erasmus-ügy miatt

Az Európai Bizottság kezdeményezte a magyar alapítványi egyetemek kizárását az Erasmus-programból.

2023.01.17 12:09MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Erasmus-ügy miatt hívják össze az Országgyűlés európai ügyek bizottságát.

Barkóczi Balázs, a parlamenti testület DK-s alelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Európai Bizottság kezdeményezte a magyar alapítványi egyetemek kizárását az Erasmus-programból. Ezzel számtalan egyetemistát fosztottak meg attól, hogy külföldön próbálhassák ki magukat és valóra válthassák az álmaikat; mindezt pedig azért, mert a bizottság figyelmeztetése ellenére Orbán Viktor miniszterelnök "inkább a minisztereit tömte ki pár millió forinttal" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Azt mondta, hogy az európai ügyek bizottságában Csák János kultúráért és innovációért felelős, valamint Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert szeretnék meghallgatni, akik "beszámolhatnak nekünk arról, hogyan törték össze több ezer egyetemistának az álmát, hogyan lehetetlenítették el megannyi kutatónak a munkáját".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.