"Együtt felelősek az ország süllyedéséért"

Szijjártó: "Nem a jólét emelkedik, hanem a munkanélküliek száma"

Nem a jólét emelkedik, hanem a munkanélküliek száma és az euró árfolyama - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője, a Fidelitas elnöke szerda este Veszprémben, az '56-os veszprémi mártír, Brusznyai Árpád emlékművénél.

2009.02.26 09:50MTI

A kommunizmus áldozataira emlékezve a politikus azt hangsúlyozta, hogy "ma már nem a szép álmaink beteljesülését várjuk, mint húsz esztendővel ezelőtt, hanem egyszerűen rettegünk a jövőtől".

"Mi is, az ország is elsüllyedni látszik a reménytelenség mocsarában" - mondta a politikus. Szerinte ma az emberek a demokráciától, az államtól és a kormánytól elvárják a fizikai, a megélhetési és a jövő biztonságát. Szijjártó Péter hozzátette: a rendszerváltoztatáskor "senki egy lyukas garast nem adott volna azért, hogy amit magunk mögött hagytunk, igazából az áll előttünk is; félelem, bizonytalanság és kilátástalanság".

"Félünk, mert úgy tűnik, hogy az élet minden területén az erőszak veszi át az uralmat; erőszak az iskolában, az utcákon és a szórakozóhelyeken"
- fogalmazott az ellenzéki politikus. Hozzáfűzte: bizonytalanok is vagyunk, mert lassan mindenkinek a családjában vagy környezetében van olyan ember, aki elveszítette az állását.

Ki is kell mondanunk azt, hogy mindazok, akik hatalmon tartották és tartják azt a kormányt, amelynek elődei a "kommunizmusból származnak", s akik szavazataikkal meggátolják a parlament feloszlatását, az új választások kiírását, s "egy cselekvőképes, Magyarországot a jelenlegi válságból kivezetni képes kormány munkába állását, azok együtt és külön-külön is név szerint felelősek az ország további süllyedéséért, a leszakadásért, a családok elszegényedéséért és a reménytelenség eluralkodásáért" - jelentette ki Szijjártó Péter mintegy 80-100 megemlékező előtt Veszprémben.

A megemlékezésen jelen volt Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.