EU

Orbán magának akarja a pénzt?

Ha a kormány nem jut uniós pénzhez, akkor ne jussanak a magyar emberek, vállalkozások és önkormányzatok sem?

2022.11.26 20:52ma.hu

Pénteken az Európai Parlament olyan állásfoglalást fogadott el, amelyben azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy fagyasszák be a Magyarországnak szánt uniós forrásokat.

A Fidesz ezután azzal vádolta a határozatot elfogadó képviselőket, hogy szavazatukkal a magyaroktól vettek el pénzt.

Ám a határozat szövegében az szerepel, hogy ha a kormány nem kapja meg az uniós forrásokat, az EU-nak az önkormányzatokon keresztül akkor is el kell juttatnia azokat az emberekhez és a vállalkozásokhoz.

Azonban, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs módosító indítványt nyújtott be, amiben javasolta, hogy ez a rész kerüljön ki a határozat szövegéből.

Rónai Sándor azt mondta, hogy az EP-képviselők "háromnegyedes arányban szavazták le a magyarokat eláruló módosítást".

A DK szerint Orbán Viktor az év lebukását mutatta be Brüsszelben azzal, hogy meg akarta akadályozni, hogy a magyar emberek, vállalkozások és önkormányzatok uniós pénzhez jussanak. A miniszterelnök háromszorosan is elárulta Magyarországot és a magyarokat: először amikor 12 éven át ellopta a magyaroknak szánt uniós pénzt, másodszor amikor az Európai Bizottság felszólítására sem számolta fel a korrupt rendszerét és állította helyre a jogállamot, harmadszor pedig amikor saját kezűleg akarta megakadályozni, hogy a magyarok akkor is uniós pénzhez jussanak, ha azt a pénzt nem ő oszthatja el. Ha tehát Orbán nem tud lopni, akkor szerinte inkább menjen tönkre egész Magyarország. Ez egy magyarellenes politika, ez hazánk nyílt elárulása - jelentette ki a DK-s politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.