Családpolitika

Novák Katalin a családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat

A köztársasági elnök kiemelte: családpárti alapítványt hoz létre.

2022.11.24 23:30MTI

A családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Esztergomban, a vállalkozói fórumon tartott beszédében, a Szent Adalbert Központban.

Novák Katalin beszédében felhívta a figyelmet a családbarát munkahelyek, a családbarát szemlélet fontosságára, amely a munkavállalók számára segíthet összeegyeztetni a családi életet a munkával.

A köztársasági elnök kiemelte: családpárti alapítványt hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy fenntartsa a családokat segítő kezdeményezéseket, és az alapítvány munkájához partnerségre invitálta a vállalatokat.

Elmondta: azért látogatott el Esztergomba, mert amikor mintegy fél évvel ezelőtt köztársasági elnökké választották, megfogadta, hogy az ország minden csücskébe ellátogat majd. Találkozik a helyi gazdasági élet szereplőivel, a szociális, az oktatási területen és az ellátórendszerben dolgozókkal, valamint gyerekekkel. Hozzátette: Komárom-Esztergom megye a három legfejlettebb magyarországi megye közé tartozik, tehát az egyik motorja az országnak. Olyan megye, amely az egész ország, az egész nemzet fejlődéséhez hozzájárul - hangsúlyozta.

Emlékeztetett, hogy nehéz két és fél éven vagyunk túl, a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború állítja újabb kihívások elé az országot.

Novák Katalin kiemelte: az ország vezetése előre tekint, ezért hoztak létre munkahelyeket megőrző támogatásokat, gyármentő programot is, hogy legyen erő építkezni, ne csak túlélni. A túlélés szükséges, de nem elégséges - mutatott rá.

Novák Katalin Magyarország bejárását Győr-Moson-Sopron megye után Komárom-Esztergom megyében folytatja. Csütörtökön Esztergomban Mindszenty József bíboros, hercegprímás sírjánál gyújtott gyertyát, bejárta a felújítás alatt álló bazilikát, majd megbeszélést folytatott a helyi cégvezetőkkel. Pénteken a Magyarok Kenyere ünnepi programjának fővédnökeként Szomorra látogat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.