Koronavírus-járvány

Elhunyt 61 beteg, 4098 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

2022.11.23 09:22MTI

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 419 996, közülük 6 206 388-an a második, 3 901 632-en a harmadik, 387 872-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 4098 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 162 093-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 61 olyan, többségében idős, krónikus beteg, akinek volt pozitív Covid-tesztje, így az elhunytak száma 48 245-re emelkedett. A gyógyultak száma 2 098 240, az aktív fertőzötteké 15 608.

Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Azt írták, Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

A kormány és az operatív törzs folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, ha szükséges, további intézkedéseket hoz - írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.