Gyász

Meghalt Kobold Tamás, Miskolc korábbi polgármestere

Haláláig aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben.

2022.10.03 07:31MTI

Meghalt Kobold Tamás, aki 1994-től nyolc éven át Miskolc polgármestere volt - közölte a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatala vasárnap az MTI-vel.

Azt írták, az 1953-ban született Kobold Tamás tősgyökeres miskolci családban nőtt fel, iskolái után Miskolcon a Lenin Kohászati Művekben, majd a Diósgyőri Gépgyárban dolgozott kereskedelmi mérnökként.

Politikai pályáját 1990-ben a KDNP színeiben kezdte, előbb Diósgyőrben önkormányzati képviselő, majd alpolgármester, 1994-ben pedig polgármester lett. A következő ciklusra már a Fidesz-KDNP jelöltjeként nyerte el a polgármesteri címet.

Később, 2010-ig önkormányzati képviselőként dolgozott, de haláláig aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben - tették hozzá, méltatva Kobold Tamás munkásságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.