Energiaválság

Szijjártó: megkezdődött a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása

Ezekben zajlik majd le az a szabályozott láncreakció, amely az energiát biztosítja a működés során.

2022.10.01 08:56MTI

Amíg Pakson a földmunkák zajlanak, addig Oroszországban megkezdődött az atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat reggeli bejegyzésében a Facebook-oldalán.

A tárcavezető azt írta: a reaktortartályok lényegében az atomerőmű szívét képezik, ugyanis ezekben zajlik majd le az a szabályozott láncreakció, amely az energiát biztosítja a működés során.

"A nukleáris hatóságtól minden engedélyt megkaptunk a mintegy 330 tonna súlyú, több mint 11 méter magas elemek legyártásához és a magyar szakemberek is elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Ezzel minden feltétel adott a reaktortartályok legyártásához, a munka első lépése pedig a kovácsolás" - jelezte a tárcavezető bejegyzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.