Rendőrség

Öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat indult el Szegeden

A tízhetes programsorozathoz hasonlóra korábban még nem volt példa a rendőrség bűnmegelőzési tevékenysének történetében.

2022.09.20 23:30MTI

A rendőrség, civil szervezetek, egyházak részvételével indult Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Somogy megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat kedden, a gyermekek világnapján.

A Tiszától a Balatonig - add át a biztonság stafétáját! című kezdeményezés szegedi nyitókonferenciáján Töreki Sándor vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes videóüzenetében hangsúlyozta, a tízhetes programsorozathoz hasonlóra korábban még nem volt példa a rendőrség bűnmegelőzési tevékenysének történetében. Rendőrök, társadalmi szervezetek és egyházak képviselői, megyehatárokon átívelő összefogással tartják fenn a figyelmet, és hirdetik a bűnmegelőzés fontosságát.

Polyák Zsolt, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya kifejtette, olyan programsorozat indult, amely megmutatja a prevencióban rejlő innovatív lehetőségeket, két hónapon keresztül játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt déli megye lakosságát.

A sorozatban résztvevők céljai - a biztonságteremtés, a biztonságérzet megerősítése - közösek, de eszközei különbözőek, máshol, máskor, máshogyan szólal meg egy egyenruhás, egy tanár, egy sportoló, egy orvos, s ezek kiegészítik egymást - közölte a dandártábornok.

M. Toronykőy Márta, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője elmondta, a következő tíz hétben minden megyében elsősorban olyan témában szerveznek intenzív prevenciós programokat, amelyben az adott területen komoly tapasztalatokkal, eredményekkel rendelkeznek. Bemutatják, hogy a bűnmegelőzés, a párkapcsolati erőszak elleni fellépés, az internetbiztonság vagy az állatvédelem területén mit tudnak tenni a megye lakosságának biztonsága érdekében.

Csongrád-Csanád megyében hosszú ideje kiemelten kezelik a fiatalok biztonsága érdekében végzett munkát. A rendőrség a megyében az óvodától kezdve az általános és középiskolákon át egészen az egyetemig rendszeresen szervez - az oktatási rendszerbe integrált - prevenciós programokat - közölte az osztályvezető. Hozzátette: idén az állatvédelem a bűnmegelőzésben kiemelt figyelmet kap, így ezen a területen is szerveznek programokat.

A megyei programok szeptember 30-án zárulnak Öttömösön, ahol egy határfutás keretében adják át a bűnmegelőzési stafétát Bács-Kiskun megyének, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a sport jelentőségére az egészségmegőrzésben - tudatta az alezredes.

A következő hónapokon minden megyében tíznapos, kéthetes prevenciós programokat szerveznek, a sorozat zárórendezvényét Kaposváron tartják, a tervek szerint november 20-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.