Oktatás

A kormány szerint elég lesz 20 fok is télen az iskolákban

A PDSZ cinikusnak és rosszindulatúnak nevezte, hogy a tárca a minimumot képzeli optimálisnak.

2022.08.16 10:15ma.hu

Amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot télen, nem szükséges további fűtést biztosítani - írta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi Istvánnak.

Tényi azt követően kereste meg a köznevelésért is felelős Belügyminisztériumot, miután kiderült: a tárca arra utasította a tankerületeket, mérjék fel, hogy az iskolákban lehetőség van-e a gázról fatüzelésre történő átállásra, kályhák beszerzésére. Arra volt kíváncsi, hogy milyen mértékben kell a jogszabályban előírt az a minimális szint - azaz 20 fok - fölé fűteni a tantermeket. A helyettes államtitkár szerint semennyivel, a 20 Celsius-fokos hőmérséklet "kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani", ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet - írja a Népszava.

A lap megszólaltatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének egyik vezetőjét, Nagy Erzsébetet, aki cinikusnak és rosszindulatúnak nevezte, hogy a tárca a minimumot képzeli optimálisnak. Szerinte biztos, hogy télen több oktatási intézmény online oktatásra állhat át, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akarnak spórolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.