Közlekedés

Tüntetők zárták le az Erzsébet hidat a reggeli csúcsforgalomban - videó

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte "Szabadságot Budaházynak!" címmel.

2022.07.04 09:32ma.hu

Demonstráció miatt lezárták az Erzsébet hidat Budára, Pest felé a buszsávban halad a forgalom, közölte a BKK hétfő délelőtt Facebook-oldalán. Mint írták: a 7-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Rudas Gyógyfürdő, az 5-ös és a 133E autóbusz a Ferenciek tere M és a Március 15. tér, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E és a 112-es autóbusz pedig a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megállót.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte "Szabadságot Budaházynak!" címmel. Márciusban tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék - emlékeztet a 24.hu.

A rendőrség jelezte, hogy a rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Az intézkedés folyamatban van, tették hozzá.

Később jelezték, hogy mind a két irányban megindult a forgalom a hídon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.