Önkormányzat

Négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen választanak polgármestert vasárnap

Lemondások, valamint egy haláleset miatt kellett kiírni a voksolásokat.

2022.06.30 00:30MTI

Négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben, Szamosújlakon, Szamostatárfalván, Császlón és Pátrohán tartanak időközi polgármester-választást vasárnap.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint előbbi három településen lemondás, utóbbin pedig haláleset miatt kellett kiírni a voksolást.

Szamostatárfalván két független jelölt, Boros János és Porkoláb József, valamint Király Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje verseng a polgármesteri posztért. A faluban 250 választópolgár adhatja le voksát.

Pátrohán négy független jelölt - Bedő Istvánné, Tóth Sándor, Tugya József és Vass Zsolt - közül választhat 2287 választópolgár.

Egy-egy polgármesterjelölt indul a másik két településen: Szamosújlakon Bégány Róbert (Fidesz-KDNP), Császlón Pásztor György (független). Szamosújlakon 314, Császlón 288 ember szerepel a választási névjegyzékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.