Nukleáris esemény

Nem végezték el időben a nitrogénfeltöltést Pakson az egyik radioaktív hulladéktárolóban

A Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában kimaradt egy időre a monitoring rendszer feltöltése.

2022.06.26 12:41ma.hu

INES 1-es eseményről adott hírt még pénteken az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójára vonatkozóan.

Az RHK Kft. 2022. június 22-i bejelentése szerint a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában az egyik tárolócsőcsoportnál nem végezték el időben a nitrogén monitoring rendszer feltöltését. Ugyanis az Üzemeltetési Feltételek és Korlátok előírásai szerint legfeljebb 60 napig megengedett a nitrogéngázzal való feltöltés hiánya. Az esemény sem a környezetre, sem a személyzetre nem gyakorolt semmilyen hatást. A történteket az RHK Kft. INES 1-es kategóriába sorolta, és az OAH-nak bejelentette. A hatóság elfogadta az előzetes minősítést és felügyeli az esemény kivizsgálását.

Az INES-skálával (Nemzetközi Nukleáris és Radiológiai Esemény Skála) kapcsolatban itt olvashat bővebb információt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.