Diplomácia

Az amerikai külügyminiszterrel egyeztetett Szijjártó Péter

Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel egyeztetett telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

2022.06.23 18:38MTI

Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel egyeztetett telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: "komoly világpolitikai és világgazdasági kihívásokkal állunk szemben", ráadásul Európa helyzete még nehezebb, hiszen itt most háború dúl. Ez tartósan magas inflációval, kamatokkal és "egekbe szökő" energiaárakkal súlyosbított gazdasági válságot okoz, amelyben további súlyos kérdéseket vet fel a globális minimumadó esetleges bevezetése - emelte ki.

A miniszter azt írta: Antony Blinkennek méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban, hiszen 1700 amerikai vállalat működik Európa legkedvezőbb beruházási környezetében, és mintegy százezer magyar embernek adnak ők munkát.

"Jövő héten fontos NATO-csúcs következik Madridban, ott majd személyesen folytathatjuk a konzultációt" - közölte Szijjártó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.