Országgyűlés-munkarend

Országgyűlés - Folytatódik az általános vita a költségvetésről

Az ellenzéki pártok az adóemelések és a megszorítások költségvetésének nevezték a 2023-as büdzsét.

2022.06.23 07:53MTI

Folytatódik a Magyarország 2023-as központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája csütörtökön az Országgyűlésben.

Az előterjesztést és a hozzá kapcsolódó állami számvevőszéki (ÁSZ) véleményt összesen 30 órás időkeretben tárgyalja a parlament, csütörtökön 8 órakor kezdődik a vita; az ülésnap várhatóan 22 órakor zárul.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán az általános vita kezdetén tartott expozéjában azt mondta, a 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése. Hozzátette: az a cél sem változott, hogy megőrizzék az ország stabilitását és tovább javítsák az egyensúlyi mutatókat, ezért változatlanul fegyelmezett költségvetési politikát folytatnak.

Hangsúlyozta: a kormány a jelenlegi helyzetben is tartja a szavát, ezért a 2023-as költségvetés forrásait azokra a célokra fordítják, amelyek a magyar embereknek a legfontosabbak, vagyis a családok támogatására, a nyugdíjak védelmére, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzésére, az ország biztonságának megerősítésére, a munkahelyek megóvására és az újak létrejöttének a támogatására, továbbá arra, hogy biztonságos növekedési pályán tartsák a gazdaságot.

Az ellenzéki pártok az adóemelések és a megszorítások költségvetésének nevezték a 2023-as büdzsét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.