Apák napjára

A Párbeszéd kezdeményezi az apaszabadság időtartamának emelését

Az Európai Parlament három éve hozott egy erről szóló irányelvet.

2022.06.19 20:20MTI

A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be az apaszabadság időtartamának emeléséről - közölte Tordai Bence, az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztatón.

A politikus szerint sokan gondolják úgy, hogy az apáknak járó ötnapos, ikrek esetében hétnapos pótszabadságot meg kell duplázni.

Felidézte: az Európai Parlament három éve hozott egy erről szóló irányelvet, és minden tagállamnak, köztük Magyarországnak idén augusztusig kell átültetnie ezt a jogrendjébe.

Tordai Bence azt mondta: az "állítólag családbarát kormány" eddig nem jeleskedett abban, hogy az Országgyűlés elé hozza a törvényjavaslatot, ezért a Párbeszéd benyújtja az "apanapok" megduplázásáról szóló előterjesztést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.