Önkormányzat

Emelkednek a tömegközlekedés és a parkolás díjai Kaposváron

Július elsejétől.

2022.06.17 01:30MTI

Emelkednek a helyi autóbuszközlekedés, a parkolás és a közterülethasználat díjai július 1-jétől Kaposváron.

A városi önkormányzat közgyűlésének csütörtöki ülésén elfogadott előterjesztések szerint a tömegközlekedés átlagosan 12,8 százalékkal drágul: az elővételben megváltott menetjegy ára 270-ről 300 forintra, a gépkocsivezetőnél vett menetjegyé 400-ról 500 forintra, az összvonalas havi bérlet 7420-ról 8300 forintra, a tanuló-nyugdíjas havi bérlet 3600-ról 4000 forintra emelkedik.

A parkolásért átlagosan 7 százalékkal kell többet fizetni júliustól. A személygépkocsik után az I. számú övezetben 275 helyett 300 forint, a legfrekventáltabb IV. zónában 300 helyett 330 forint lesz a díj óránként. A legolcsóbb - meghatározott fizetőparkolóra érvényes - éves bérlet ára 63 ezerről 68 500, a legdrágábbé 87 ezerről 95 ezer forintra nő.

A közterület használatával összefüggő díjak átlagosan 7,5 százalékkal kerülnek többe az árusoknak, vendéglősöknek és a rendezvények szervezőinek.

A határozat alapján a díjemelés szükségességét a Kaposvári Közlekedési Zrt.-nek a személyszállításból tavaly elszenvedett 226 millió forint vesztesége, a parkolók fenntartásával összefüggő üzemeltetési költségek emelkedése és az infláció indokolja.

Az előterjesztések hangsúlyozzák: a szolgáltatások ára nem, vagy csak mérsékelten emelkedett az elmúlt években.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.