Ukrajnai háború

Kormányszóvivő: Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre - videó

Már több mint 726 ezer ember menekült el Magyarországon keresztül a háború elől.

2022.05.26 16:58MTI

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre, amikor segíti az Ukrajnából menekülőket - jelentette ki a kormányszóvivő abban a videónyilatkozatban, amit csütörtökön juttattak el a közmédiához.

"Nem szeretnénk belesodródni ebbe a konfliktusba, de minden segítséget megadunk azoknak, akik most menekülni kényszerülnek" - fogalmazott a videóban Szentkirályi Alexandra. Hozzátette, hogy már több mint 726 ezer ember menekült el Magyarországon keresztül a háború elől.

Elmondta: a szomszédunkban már 90 napja dúl a háború, és a kormány a konfliktus első percétől világossá tette, hogy számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első.

Ugyanakkor - folytatta -, a menekülteknek minden szükséges segítséget megad a kormány, legyen az szállás, orvosi ellátás vagy éppen a gyermekek iskoláztatása.

A menekültek ellátásában nemcsak az államigazgatási szervek és a hatóságok, de az önkormányzatok is az első pillanattól kezdve a frontvonalban állnak - fűzte hozzá.

Ezért azoknak az önkormányzatoknak, amelyek részt vesznek a menekültek elszállásolásában, a kormány eddig több mint 771 millió forint támogatást nyújtott - ismertette.

"A kormány továbbra is a béke pártján áll" - hangsúlyozta végül Szentkirályi Alexandra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.