Bűncselekmény

Jachtparkolót festettek a külügy elé, az Alkotmánybíróság elé került az ügyük - videó

A fiatalokat rongálás miatt figyelmeztette a bíróság, de ők azt mondják, semmilyen büntetést nem érdemelnek, ezért fordultak az Alkotmánybírósághoz.

2022.05.25 08:27ma.hu

Már az Alkotmánybíróság előtt van a momentumos fiatalok ügye, akik két éve jachtparkolót festettek a Külügyminisztérium elé - utalva Szijjártó Péter luxushajózására. A Lady Mrd stilizált képét egy nyári zápor is lemosta volna az aszfaltról, de a munkát végül a közterület-fenntartó végezte el, és ötezer forintba került. A fiatalokat rongálás miatt figyelmeztette a bíróság, de ők azt mondják, semmilyen büntetést nem érdemelnek, ezért fordultak az Alkotmánybírósághoz. Az aktivisták védelmét a Magyar Helsinki Bizottság biztosította dr. Bieber Ivóna személyében, pro-bono.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.