Országgyűlés

Az ötödik Orbán-kormány miniszterei

Orbán szerint most igazán belevaló kormány kell!

2022.05.24 18:34MTI

Az ötödik Orbán-kormány (2022. május 24.)

kormányfő:
- Orbán Viktor
miniszterek:
- Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős tárca nélküli miniszter;
- Nagy István agrárminiszter;
- Pintér Sándor belügyminiszter;
- Lázár János építési és beruházási miniszter;
- Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter;
- Varga Judit igazságügyi miniszter;
- Csák János kulturális és innovációs miniszter;
- Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter;
- Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter;
- Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter;
- Varga Mihály pénzügyminiszter;
- Palkovics László technológiai és ipari miniszter;
- Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter;
- Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter

Most igazán belevaló kormány kell, amely felelős, egyesíti az országot és kellő erőt mutat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés keddi ülésén.

A miniszterek eskütétele előtt, miután ismertették a köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről, a kormányfő felszólalásában kiemelte: a veszélyek és különösen a háború kijelöli a következő magyar kormány feladatait.

"Megőrizni, sőt megerősíteni a Kárpát-medence és Magyarország fizikai, anyagi és szellemi kulturális biztonságát, támogatni a magyar családokat, tőkeerőssé izmosítani a magyar vállalkozásokat és növekedési pályán tartani a magyar gazdaságot" - sorolta. Hozzátette: Magyarország következő kormányának tagjait erre figyelemmel kérte fel a közös munkára.

Hangsúlyozta: 1990 óta soha nem állt még kormány mögött olyan nagy és egységes választói akarat, mint amekkora a most hivatalba lépő kabinet mögé sorakozott föl, "ez részben megszolgált, részben megelőlegezett bizalom". A kormány tagjaitól azt várja, hogy a megszerzett bizalmat megőrizzék, a megelőlegezett bizalmat pedig valóra váltsák - jelentette ki Orbán Viktor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.