Koronavírus-járvány

NNK: továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Emelkedő tendencia sehol sem tapasztalható.

2022.05.24 08:32MTI

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Azt írták: a 20. héten a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja az előző hetekhez hasonlóan továbbra is csökken.

Számottevő csökkenés figyelhető meg Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepén, valamint Egerben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Szekszárdon és Tatabányán. A többi település mintája stagnál, emelkedő tendencia sehol sem tapasztalható - jegyezték meg.

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 mintavételi helyen a mérsékelt, Békéscsabán pedig az emelkedett kategóriába sorolható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.