Választás 2022

A Párbeszéd nemmel szavazott Orbán miniszterelnökké választására - videó a botrányról

A miniszterelnök a parlamenti választás előtt "semmit nem osztott meg" az emberekkel arról, hogy milyen jövőt szán az országnak.

2022.05.17 04:38MTI

A Párbeszéd képviselői nemmel szavaztak Orbán Viktor miniszterelnökké választására, majd a kormányfő beszéde alatt kivonultak az ülésteremből - mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Tordai Bence hétfői, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, nem szavazatukkal azt a kétmillió embert képviselték, akik az ellenzéki listát támogatták áprilisban, mert ezek a választók nem szeretnék ismét Orbán Viktort látni a kormányfői székben.

A politikus saját kivonulásukat indokolva arról beszélt, hogy a miniszterelnök a parlamenti választás előtt "semmit nem osztott meg" az emberekkel arról, hogy milyen jövőt szán az országnak. Szavai szerint a választók nem tudták, hogy mire szavaznak, "nem adtak semmire konkrétan felhatalmazást Orbán Viktornak és pártjának".

Úgy összegzett: azért nem akarták meghallgatni a miniszterelnök szavait, mert megkésettnek és értelmetlennek látják, hogy "egy programhirdető Fidesz-kongresszusnak legyünk az asszisztálói".

Mellár Tamás, a párt képviselője kijelentette, az elmúlt 12 évben Orbán Viktor nem élt a történelmi lehetőségekkel, a Magyarországra érkező hatalmas mennyiségű uniós forrást nem az ország felzárkóztatására, hanem egy "félfeudális hatalmi rendszer kiépítésére" használta.

A most kialakuló kormányzati struktúra is a hatalmi rendszert megerősítéséről és nem a modernizációról, a felzárkózásról szól - fogalmazott. Orbán Viktor nem szolgálni akarja ezt az országot, ezt a népet, hanem uralni - szögezte le.

További bírálatként azt mondta, a kormányfő az elmúlt hónapokban nem volt hajlandó világossá tenni, hogy teljes egészében szakít Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és az orosz rendszerrel.

Az eseményen szintén részt vett Jámbor András, a párt képviselője, aki arról beszélt, a tervezett minisztériumi struktúra azt mutatja, hogy a kormánynak nincsenek olyan tervei, amelyek hosszú távon ki tudnák vezetni az országot a jelenlegi válsághelyzetből.

Botrány a parlamentben! A DK nem ismerte el a megválasztott kormányt törvényesnek. Kövér kijelentette, hogy többet nem szólalhat föl Gyurcsány, ha ilyet mond. A DK erre kivonult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.