Ukrajnai háború

Idegenrendészet: a menekülők csak hétköznap nyújthatják be menedékes kérelmüket

A honlapukon továbbra is folyamatosan frissítik a háború elől érkezőknek szóló, három nyelven elérhető tájékoztatóikat.

2022.05.14 12:28MTI

A korábbiaktól eltérően az Ukrajnából menekülők a Budapest X. kerületi Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket - közölte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) pénteken az MTI-vel.

A főigazgatóság azt javasolja, hogy az érintettek az ügyfélszolgálatra érkezés előtt előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, amelyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról, és az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

Közölték: a honlapukon továbbra is folyamatosan frissítik a háború elől érkezőknek szóló, három nyelven elérhető tájékoztatóikat.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta - péntek reggeli adatok alapján - eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 ember esetében született elismerő döntés - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.