Szerencsejáték

Környezetbarát sorsjegyeket vezetett be a Szerencsejáték Zrt.

Erre Magyarországon eddig még nem volt példa.

2022.05.13 09:37MTI

Új, 100 százalékban újrahasznosított papír alapanyagból gyártott, környezetbarát sorsjegyeket vezetett be a Szerencsejáték Zrt., amelyre Magyarországon eddig még nem volt példa - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Ökokaland sorsjegypár főnyereménye 50 millió, illetve 75 millió forint.

Hangsúlyozták, a Szerencsejáték Zrt. stratégiai céljaival összhangban évről évre csökkenti ökológiai lábnyomát, ennek részeként a nemzeti lottótársaság 2021-ben 20 százalékkal kevesebb papírhulladékot termelt a megelőző évhez képest. A környezettudatosság növelése érdekében 2022-től további lépéseket tesznek, ennek eredményeképpen bevezetik az 1000 forintos Ökokaland és a 2000 forintos Ökokaland Extra sorsjegyét, amely már 100 százalékban újrahasznosított papírból készült.

Kiemelték, az Ökokaland és a prémium kategóriás Ökokaland Extra nem csak tematikájában, de megjelenésében is a fenntartható jövő fontosságát hirdeti.

A közlemény szerint a játékosok kifejezetten várták, hogy a sorsjegycsalád "zöld" kaparósokkal bővüljön, amelyet a társaság által elkészített piackutatás is visszaigazolt. A megkérdezettek 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szívesen vásárolna egy környezetbarát kaparósból - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.