Diplomácia

Izrael elnöke gratulált Novák Katalinnak

Jichák Herzog, Izrael államfője levélben gratulált és sok sikert kívánt Novák Katalin köztársasági elnöknek.

2022.05.11 13:18MTI

Novák Katalin a gratuláló levelet szerdán osztotta meg a Facebook-oldalán és a Twitteren.

Jichák Herzog angol nyelvű levelében azt írta: Magyarország megbízható szövetségese Izraelnek a nemzetközi fórumokon, és ott él az egyik legnagyobb zsidó közösség Európában.

Izrael megbecsüli és értékeli kapcsolatát Magyarországgal - tette hozzá.

Az izraeli államfő - aki levelében elkötelezettnek nevezi magát a két ország kapcsolatának mélyítésében - hivatalos látogatásra hívta Novák Katalint Izraelbe.

A magyar államfő bejegyzésében megköszönte az izraeli elnök jókívánságait, és kiemelte, "Izrael a jövőben is számíthat Magyarország támogatására, akárcsak a hazánkban békességben és biztonságban élő zsidó közösség".

"Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időben tovább erősödhet az országok közötti együttműködés" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.