Pártok

Kilépett a Jobbikból Stummer János

A közügyekkel való foglalkozást továbbra is élete részének tekinti, de új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

2022.05.10 08:41MTI

Kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból Stummer János korábbi alelnök, volt országgyűlési képviselő, a hétvégi pártelnökválasztás alulmaradt indulója.

Közösségi oldalán azt írta kedden reggel: a szombati tisztújításon a küldöttek többsége nemet mondott az általa kínált világos politikai alternatívára, "hazafias politikára és szervezeti megújulásra".

Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván továbbhaladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös - tette hozzá, jelezve, eddig is távolságtarással kezelte Jakab Péter pártelnök és "szűk környezete" politikáját és vezetési gyakorlatát, amellyel nem kíván közösséget vállalni a továbbiakban.

Stummer János azt is bejelentette: a közügyekkel való foglalkozást továbbra is élete részének tekinti, de új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.