Koronavírus-járvány

Az oltási kötelezettség megszüntetését sürgeti a Mi Hazánk

Az előírás ellehetetleníti azoknak az életét, akik nem vették fel az oltást.

2022.04.19 15:30MTI

A Mi Hazánk arra szólította fel a főváros vezetését, hogy töröljék el az önkormányzatok által bizonyos munkakörök betöltéséhez előírt covid-oltási kötelezettséget.

Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: noha felhívásuk címzettje Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, azt sürgetik, hogy minden település szüntesse meg az ilyen előírásait.

Az elmúlt egy évben az már biztossá vált, hogy a covid-oltás nem állítja meg a koronavírust, ahogy az is, hogy oltott és oltatlan egyaránt képes fertőzni - érvelt, feleslegesnek és károsnak nevezve ezért a vakcina kötelező felvételét.

Hozzátette: az előírás ellehetetleníti azoknak az életét, akik nem vették fel az oltást.

Lantos János jelezte: pártja szerint a kötelezettség eltörlése mellett arra is szükség van, hogy vegyék vissza állásukba mindazokat, akiket oltottság hiányában bocsátottak el, a kieső fizetésükért pedig kormányzati programmal kárpótolják ezeket az embereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.