Hanghordozót kobozott el a VPOP és a Mahasz

SZDSZ: A politika ne ártsa bele magát a fiatalok szórakozásába!

Az SZDSZ aggasztónak tartja, hogy a politika beleártja magát a fiatalok szórakozásába - mondta az MTI-nek vasárnap Léderer András.

2009.02.15 15:15MTI

Az SZDSZ ügyvivője közölte: tudomásukra jutott, hogy az elmúlt két hónapban a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) és a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (Mahasz) alkalmazottai sorra járták az éjszakai szórakozó helyeket, ahol a disc-jockey-ktől (DJ) több hanghordozót is elkoboztak.

A liberális politikus szerint ezekben a lépésekben egyre inkább felfedezhető a fideszes Mikola István "szingli hordázó" szellemisége. Emlékeztetett rá, hogy a fideszes Nyitrai Zsolt a DJ szövetség (Magyar Lemezlovas Egyesület) vezetőivel együtt engedélyhez akarja köttetni a lemezlovasi munkát.

Léderer András úgy fogalmazott, ha valahol helye van a sokszínűségnek és a kötetlenségnek, az éppen a fiatalok szórakozása, és úgy gondolják, hogy ebbe a politikának minél kevésbé kellene beleszólnia.

Aggasztónak nevezte azt a tényt, hogy a razziákat olyan alternatív, undergrand bulikon hajtották végre, amelyek ellen a DJ szövetséget vezető és Nyitrai Zsolttal együtt a lemezlovasi vizsgát szorgalmazó Jeszenszky Zsolt is felemelte egy cikkében a szavát.

Hozzátette, hogy a DJ szövetség elnöke egyúttal a Mahasz munkatársa is, ezért nem elképzelhetetlen, hogy bosszúhadjáratról van szó.

Megjegyezte, internetes oldalakon olvasható olyan rendőrségi állásfoglalás, amely aggályosnak tartja, hogy mit keresnek az állami VPOP razziáin a nem állami Mahasz munkatársai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.