Betegség

A rák után a coviddal küzd Ujlaki Dénes

Az egyik legnagyszerűbb karakterszínész, Ujlaki Dénes eddig is megjárta a poklok poklát, 77 évesen sincs nyugalma.

2022.01.25 13:17ma.hu

Ujlaki Dénes lázasan fekszik otthon: "Úgy érzem, mintha a bordáimat egy fogóval összeroppantották volna, a tüdőm pedig folyamatosan jelzi, hogy olyan terhelést kap, mintha épp maratont futnék" - mondta a Blikknek.

A színész ugyanis elkapta a koronavírust: "Egyszerűbben fogalmazva, covidos vagyok, elkaptam ezt az átkozott vírust a harmadik oltás után is. Egyébként megvan a véleményem a hazai járványkezelésről, erről a húzd meg, ereszd meg szisztémáról, már ha ezt annak lehet nevezni. Információt nem közölnek, bizonytalanságban tartják az embereket, ugyanakkor telt házas sportrendezvényeket tartanak, és csodálkoznak, hogy egyre több és több a fertőzött" - tette hozzá.

A Jászai Mari-díjas, érdemes művésznél 2015-ben diagnosztizáltak rákot, s mikor már úgy tűnt, túl van a súlyos betegségen, az két év múlva kiújult. Azt mondja, most tünetmentes, viszonylag nyugodtabb, egészségesebb időszakát éli – Covid-fertőzöttként.

Szerencsére, van kikre támaszkodnia: a színész 63 esztendős volt, amikor megismerte a harminchét évvel fiatalabb nőt, akit el is vett és van egy közös gyermekük, aki már 13 éves.

"Kevés ilyen tiszta embert ismerek, mint a gyönyörű, fiatal feleségem. Mindenben támogat, mindenben mögöttem áll. A párom egyébként az egészségügyben dolgozik, így duplán vigyázhat rám" – mondta a lapnak.

Egyébként a Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész január 20-án töltötte be a 77. életévét. 1945-ben született Budapesten. Nehéz gyermekkora volt, hiszen édesapja, Ujlaki Andor, egy katolikus újságnál dolgozott újságíróként, édesanyja Farkas Irma pedig nemesi származású volt. A családot ezért kitelepítették a Hortobágyra, ahol hónapokig istállóban laktak. Ezután, amikor Ujlaki 14 éves volt, AVO-sok vitték el az iskolából, majd két év börtönre ítélték, koholt vádak alapján. Ujlaki Dénes, a budapesti Nemzeti Színház stúdióját 1969-ben végezte el, majd a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött. Játszott a Veszprémi Petőfi Színházban, a győri Kisfaludy Színházban, a Bartók Gyermekszínházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban, 1981-től a budapesti Nemzeti Színház tagja lett. 1982-ben alapító tagként csatlakozott a Katona József Színházhoz. Jellegzetes hangja számos filmben és rajzfilmben hallható szinkronként. Isten éltesse sokáig!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.