Koronavírus-járvány

Feljentette Orbánt egy férfi, mert a kínai vakcinával oltott édesanyja belehalt a koronavírusba

A férfi szerint édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet.

2022.01.19 13:18ma.hu

Feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt egy nagykanizsai férfi, mivel olyan vakcinára adtak engedélyt, amelynek megkérdőjelezhető volt a hatásossága - írja a Népszava.

A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt engedélyeztetési dokumentációk alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina. Ennek ellenére egy kormányhatározat segítségével kapta meg az engedélyt az oltóanyag.

"Édesanyámat Sinopharmmal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg" - érvelt a férfi a lapnak, aki szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős.

Ennek alátámasztására pedig idézte a kormányfő 2020. szeptember 18-án a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát: "Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.