Diplomácia

Szijjártó Péter telefonon egyeztetett a Bosznia-Hercegovinai Főképviselői Hivatal vezetőjével

Magyarország számára abszolút nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek a Nyugat-Balkán békéje.

2022.01.12 02:21MTI

Szijjártó Péter telefonon egyeztett a Bosznia-Hercegovinai Főképviselői Hivatal vezetőjével.

A külgazdasági és külügyminiszter kedd este a közösségi oldalán, az Egyesült Arab Emírségekből írt arról, hogy egy rövid tankolási szünet alatt Abu-Dzabiból - úton Colombóba - gyors telefonos egyeztetést folytatott Christian Schmidttel.

A beszélgetés során megerősítette neki, hogy Magyarország számára abszolút nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek a Nyugat-Balkán békéje, stabilitása és gazdasági fejlődése.

"Kétségtelen, hogy Bosznia-Hercegovina kulcsszerepet játszik ebben a tekintetben a térségben, ezért mi, magyarok fontosnak tartjuk a boszniai vezetőkkel való folyamatos, érdemi, kölcsönös tiszteletre alapuló párbeszédet" - fogalmazott bejegyzésében Szijjártó Péter.

Hozzátette: "a szankciókkal való fenyegetésnek nem látjuk értelmét, jó lenne, ha az európai politikusok is belátnák, hogy nem a nyugat-balkániakról, hanem a nyugat-balkániakkal kell beszélni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.