Önkormányzat

A bíróság szerint jogsértő elbocsátások történtek a tatabányai városházán

A bíróság hárommillió és tízmillió forint közötti összegeket ítélt meg az érintetteknek átalány-kártérítésként.

2022.01.11 11:19MTI

A Győri Törvényszék első fokon ötvenmillió forintot meghaladó összegű kártérítést ítélt meg a tatabányai városházáról elbocsátott köztisztviselőknek, akik munkaviszonyuk jogszerűtlennek vélt megszüntetése miatt perelték be a polgármesteri hivatalt - tájékoztatta a bíróság sajtószóvivője kedden az MTI-t.

Máté Kinga közölte: a bíróság hárommillió és tízmillió forint közötti összegeket ítélt meg az érintetteknek átalány-kártérítésként.

Tatabánya polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) 2021 elején húsznál több köztisztviselő munkaviszonyát szüntette meg takarékossági okokra hivatkozva. Az akkori határozatban az is szerepelt, hogy az elbocsátottak a városházán lévő üres álláshelyekre sem jelentkezhetnek.

Az MTI információi szerint az elküldött emberek közül tízen indítottak pert az önkormányzat ellen. A törvényszék első fokon most 8-15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg nekik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.