Szélsőségesek okolhatók?

Mohácsi Viktória: 53 támadás történt cigánytelepek ellen

Ötvenhárom támadás történt magyarországi cigánytelepek ellen az elmúlt körülbelül nyolc hónapban - közölte Mohácsi Viktória csütörtökön Budapesten. Saját véleményének hangot adva azt mondta, hogy valószínűleg a szélsőséges csoportok a felelősek a támadásokért.

2009.02.12 14:38MTI

Az SZDSZ európai parlamenti (EP) képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a rendőrség információi szerint 51 támadás történt, de ő hozzászámolja a két legutóbbi esetet is.

Megemlítette, hogy a legutóbbi támadás a múlt héten, szombatról vasárnapra virradóra következett be. A települést újságírói kérdésre sem nevezte meg, mert mint mondta, azért sem szeretne a részletekről beszélni, mert nem tettek az ügyben a feljelentést.

Kiemelte, hogy tizenhat esetben Molotov-koktéllal és fegyverrel követték el a támadásokat. Megemlítette, hogy a támadók egy-két esettől eltekintve mindig a legutolsó házakat választották, amelyek mögött föld- vagy aszfaltozott út található, amelyen könnyen el tudtak menekülni.

Az EP-képviselő megemlítette, sok ügy hasonló, szinte mindenhol fekete ruhás, fekete csuklyás támadók jelennek meg. Saját véleményének hangot adva azt mondta, valószínűsíteni lehet, hogy a szélsőséges csoportok a felelősek a támadásokért.

Az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, hogy legalább hat esetben az ügyeletben lévő rendőrtiszt megtagadta a nyomozás elindítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.