Koronavírus-járvány

Lehet, itt a Covid-járvány vége - végre?

Rusvai Miklós szerint lehet, hogy az új koronavírus-mutáns a jó forgatókönyv, mivel az akár vakcinák nélkül immunizálhatja a lakosságot.

2021.12.06 06:48ma.hu

Újabb szomszédos országban, Ausztria után Romániában is kimutatták a koronavírus omikron mutánsát.

Az Egészségügyi Világszervezet egyelőre nem tud olyan halálesetről, mely ehhez köthető. Rusvai Miklós víruskutató szerint lehet, hogy az omikron a jó forgatókönyv, amely, ha mindenkit megfertőz és csak nátha szerű tüneteket okoz, akár a nyájimmunitást is elhozhatja.

Közben egy magyar cégnél kifejlesztettek egy új típusú koronavírus-tesztet, amely az 1,2 millió mutáns 99 százalékát képes kimutatni. Ez a teszt a fejlesztői szerint gyorsabb, mint a PCR-tesztek és pontosabbak mint az antigén gyorstesztek. Ugyanúgy a garatból és orrból vett minták alapján dolgoznak a szakemberek - hangzott el a Híradóban.

Mint ismeretes, a spanyolnátha járványnak is így lett vége, a vírus többszöri mutáció után belesimult a szezonális influenzába.

RUSVAI: vakcinák nélkül immunizálhatja a lakosságot az omikron

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.