Koronavírus-járvány

Főváros: kötelező lesz a maszkviselés Budapesten a zárt terekben

Magyarországon már több mint 30 ezer áldozatot követelt a koronavírus-járvány.

2021.11.18 15:03MTI

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekre a maszkviselést a járványhelyzet miatt - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a főváros "nem fog a kormányra várni" a kérdésben.

Hozzátették: a koronavírus-fertőzés esetszámai egyre jobban emelkednek, napok óta száz felett van a halálos áldozatok száma, "így a közös együttélés szabályai miatt kell cselekedni, hiszen az emberéleteknél semmi sem fontosabb".

Közölték, Magyarországon már több mint 30 ezer áldozatot követelt a koronavírus-járvány, "így a kormány tétlensége több mint felelőtlenség".

A Főpolgármesteri Hivatal jelezte: a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén ezért dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekre a maszkviselést.

A zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók - jegyezték meg.

A hivatal közleményében azt is írta, hogy köszönik a budapestiek együttműködését, "hiszen amióta kötelező a maszk használata a közösségi közlekedés járatain, még nem kellett komoly büntetéseket kiosztani, a legtöbben fegyelmezetten viselik a maszkot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.