Belpolitika

Megszavazták az Országgyűlésben Szabó Tímea 9,7 milliós büntetését

Szabó Tímeára azért rótt ki 9 686 400 forintos bírságot Kövér, mert június közepén kifeszített egy molinót, amin a "Fidesz" felirat fölött a Kínai Népköztársaság zászlajának csillagai álltak.

2021.10.19 14:13ma.hu

Hiába kérte 9,7 millió forintos büntetésének hatályon kívül helyezését Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az Országgyűlés vita nélkül, 114 szavazattal, 47 ellenében, 2 tartózkodás mellett fenntartotta Kövér László házelnök döntését, így Szabó tiszteletdíja közel 10 millió forinttal csökken – írta az Atv.hu.

Szabó Tímeára azért rótt ki 9 686 400 forintos bírságot Kövér, mert június közepén kifeszített egy molinót, amin a „Fidesz” felirat fölött a Kínai Népköztársaság zászlajának csillagai álltak. A házelnök azzal indokolta akkor a magas büntetést, hogy már nem először kellett az ellenzéki politikusra bírságot kiszabni, amiért megsértette a házszabályokat. Szabó először a mentelmi bizottságnál kérelmezte a döntés hatályon kívül helyezését, önkényesnek, megalapozatlannak nevezve azt, ám elutasították a kérelmét. Ezután szeptemberben kérte az Országgyűléstől is a döntés hatályon kívül helyezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.