Koronavírus-járvány

Több mint 9,5 millió adag vakcinát szállított a Pfizer eddig Magyarországra

A Pfizer kilenc hónapja heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Covid-19 elleni vakcinát.

2021.10.14 16:45MTI

A héten újabb szállítmány, több mint 150 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel már meghaladta a 9,5 millió adagot az országba szállított mennyiség - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a Pfizer kilenc hónapja heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Covid-19 elleni vakcinát, ez volt a 43. szállítmány.

A cég 2021 első negyedévében több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévben több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

A Pfizer és a BioNTech az előrejelzések szerint idén 3 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. Mostanáig több mint 1,7 milliárd adag oltóanyagot juttattak el a világ több mint 140 országába vagy területére - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.