Madárvédelem

Az E.ON földkábelekkel óvja a túzokokat

Az E.ON Hungária Csoport következő túzokvédelmi beruházása tavasszal kezdődik a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén.

2021.10.14 16:31MTI

Túzokvédelmi beruházást valósított meg a Kiskunsági Nemzeti Park és a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó ELMŰ Hálózati Kft. 645 millió forint értékben, amelynek 75 százalékát az Európai Unió biztosította - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Az Európai Unió által támogatott LIFE Great Bustard program keretében környezetvédelmi szempontok figyelembevételével kialakított új nyomvonalon 32,6 kilométer földkábelt fektetett le, majd 24,4 kilométer középfeszültségű és 3,3 kilométer kisfeszültségű vezetéket és azok tartóoszlopait bontotta el a vállalatcsoport.

Az E.ON Hungária Csoport következő túzokvédelmi beruházása tavasszal kezdődik a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.