Közigazgatás

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében

A buszok lehetőséget biztosítanak az ügyek helyben intézésére a kistelepüléseken.

2021.10.14 03:30MTI
MTI/Bruzák Noémi

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Őrbottyánban szerdán.

György István elmondta, hogy 2011-ben 29, ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segítik a folyamatosan üzembe helyezett kormányablak-buszok is, amelyekből 24 van.

A buszok lehetőséget biztosítanak az ügyek helyben intézésére a kistelepüléseken - tette hozzá.

A területi közigazgatás új struktúrájának köszönhető, hogy május 2-áig ötmillió állampolgárt sikerült beoltani Magyarországon a koronavírus ellen. A kormányhivatalok szervező munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg - fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a közigazgatás bő tíz évvel ezelőtti átalakítását dicsérve kiemelte az állam és a polgárok közötti partnerséget.

Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy 3,3 millió magyar lakik olyan helyen, ahol nem működik kormányablak.

Közülük 120 ezer fölött jár azoknak a száma, akik 2018 óta igénybe vették a kormányablakuszok szolgáltatásait - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.