3 hónap alatt nem csináltak semmit

Fidesz: Gyurcsány csak beszél, de nem kezeli a válságot

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc csak beszél, érdemi lépéseket azonban nem tesz a válság kezelésére - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

2009.02.10 15:19MTI

Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök nemzeti megállapodást javasolt, Cser-Palkovics András azt mondta: a Fidesz eddig is részt vett minden olyan összefogásban, ami az emberek érdekét szolgálta, de nem vesz részt semmilyen olyan összefogásban, ami az emberek érdekeivel ellentétes. 

Hozzátette: kérdés, hogy bízhatnak-e az emberek olyan politikusokban, akik előidézték, majd félrekezelték a válságot, és hetek óta képtelenek érdemi lépéseket tenni. 

A fideszes politikus szerint, miközben Európa kormányai nap mint nap jelentik be az adócsökkentő és gazdaságélénkítő lépéseket, a magyar miniszterelnök 2008 októbere óta nem tesz mást, mint találkozóról találkozóra jár, kommunikációs és pr-eseményeket tart és most is csak annyit ígér, hogy majd február 16-án ismerteti elképzeléseit.
 
Három hónap telt el érdemi, a válság megoldásra alkalmas lépések, programok nélkül - jelentette ki Cser-Palkovics András, aki szerint Gyurcsány Ferencen és kormányán túllépett az idő. Megjegyezte: ha a miniszterelnök adócsökkentésről beszél, akkor adóemelést fog bejelenteni. A miniszterelnök közbiztonsággal kapcsolatos egyeztetésére vonatkozó kérdésre Cser-Palkovics András azt mondta, hogy a kormány ezen a területen is csak beszél cselekvés helyett. 

A politikus emlékeztetett arra, hogy tavaly decemberben a költségvetés vitájában a Fidesz források átcsoportosítását javasolta a közbiztonság növelése érdekében, ennek ellenére a rendőrségtől 15 milliárdot vettek el. Ennek most a töredékét akarják visszaadni - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.