Közlekedés

Több mint száz embert értek bliccelésen három nap alatt a BKK járatain

Több mint száz embert értek bliccelésen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) háromnapos, a fővárosi közösségi közlekedési járatokon tartott akciója során.

2021.10.09 10:11MTI

A BKK és a FÖRI közös, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint az október elején tartott kiemelt ellenőrzés arra irányult, hogy mindenki számára zavartalan és biztonságos legyen az utazás a fővárosi közösségi közlekedési járatokon. A BKK jegyellenőrei a FÖRI munkatársainak kíséretében azt is vizsgálták, hogy a közösségi közlekedést használók érvényes jeggyel vagy bérlettel veszik-e igénybe a szolgáltatást.

Az akció során három közös csoport járta a fővárost reggeltől estig, főleg az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos, a 72-es, a 80-as és a 83-as trolibusz, valamint a 9-es és a 99-es autóbusz vonalára koncentrálva.

Az ellenőrzések nyomán összesen 38 utast pótdíj megfizetésére köteleztek a helyszínen, és további 83 ember kért lehetőséget későbbi fizetésre.

Azt írták: a BKK jegyellenőrei minden esetben eredményesek voltak a menetdíjat meg nem fizetőkkel szemben, akik közül senki sem próbálta fizetés nélkül elhagyni a helyszínt. A közterület-felügyelők közbelépésére nem volt szükség, "már a demonstratív jelenlét is elég volt ahhoz, hogy az utasok magatartása szabálykövetőbb és együttműködőbb legyen" - fogalmaztak.

Kiemelték: a jövőben is folytatódik a BKK és a FÖRI közös akciója. A cél, hogy kiszűrjék azokat, akik a BKK járatait jegy és bérlet nélkül használják, illetve, hogy erősítsék a közbiztonságot.

"A közös ellenőrzéseket a szükséges intenzitással folytatják különböző vonalakon tervezetten és szúrópróbaszerűen egyaránt" - olvasható a közös közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.