Kormány

Varga Judit: továbbra sem engedünk az LMBTQ-lobbi nyomásának

Magyar vétó az igazságügyi tanácsban.

2021.10.07 19:21MTI

Továbbra sem engedünk az LMBTQ-lobbi nyomásának, magyar vétó az igazságügyi tanácsban - írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Varga Judit úgy fogalmazott: "soha nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskoláinkba".

Közölte, hogy csütörtökön az uniós igazságügyi miniszterek tanácsi következtetésekről tárgyaltak az Európai Bizottság gyermekjogi stratégiájával kapcsolatban.

"Mivel egyes tagállamok a végsőkig ragaszkodtak ahhoz, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskoláinkba, vétóznunk kellett lengyel kollégámmal" - emelte ki.

A gyermekek elleni erőszakkal vagy a gyermekprostitúcióval szembeni fellépés, de még a különleges nevelési igényű vagy a fogyatékossággal élő gyermekek jogainak biztosítása, sőt a diszkrimináció bármely formájának elutasítása sem volt fontosabb számukra "az LMBTQ-lobbi extra jogainak biztosításánál" - írta a magyar miniszter, hihetetlennek nevezve a történteket.

"Továbbra sem engedünk az LMBTQ-lobbi nyomásának" - szögezte le Varga Judit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.