Kínos

Tüntetők fogadták Orbán Viktort Prágában

A demonstrálók azt skandálták az autóval érkező politikus felé, hogy "szégyen".

2021.09.29 16:39ma.hu

Tüntetés fogadta Orbán Viktort Prágában, aki hivatalos látogatásra érkezett Andrej Babishoz. A demonstrálók azt kiáltották a magyar miniszterelnöknek, hogy: "szégyen".

A cseh miniszterelnök saját otthonában fogadta kormányfőt. Gazdasági, ipari és védelmi együttműködésről, a migrációról, valamint a koronavírus-járványról tárgyaltak a felek - írja az Euronews. A miniszterelnökök Babis választókerületét is felkeresik, ahol a cseh kormányfő indul az október nyolcadikán és kilencedikén tartott parlamenti választásokon, este pedig Milo± Zeman államfő fogadja Orbánt.

A cseh sajtó szerint a szoros szövetséget ápoló miniszterelnökök az 51 százalékban magyar érdekeltségű katonairepülőgép-gyárba is ellátogatnak - részletezi a portál.

Európai viszonylatban nagyon fontos kapcsolatokat ápol Orbán Viktor és Andrej Babis, azonban a felmérések szerint a cseh kormányfőnek van oka az aggodalomra a választások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.